Συμφωνα με τα νεα δεδομενα ενας ισχυρος κωδικος πρεπει να αποτελειται (συγχρονως) απο:
1. Μικρα γραμματα
2. Κεφαλαια γραμματα
3. Αριθμους
4. Συμβολα
5. Τουλαχιστον 12 χαρακτηρες (διαβαστε και παρακατω για αυτο το νουμερο)
Δλδ πχ κατι τετοιο: Pan89*(2τΥθ$
Στην ουσια αυτο που συμβαινει ειναι οτι φτιαχνουν ειδικα προγραμματα τα οποια εισχωρουν ολους τους πιθανους συνδιασμους του πληκτρολογιου μεχρι να πετυχουν το σωστο.
Επειδη ομως οι συγχρονοι υπολογιστες ειναι αφανταστα γρηγοροι μπορουν να κανουν παρα πολλους διαφορετικους συνδιασμους στο δεκατο του δευτερολεπτου.
Η επιθεση αυτου του ειδους ενος χακερ ονομαζεται: brute-force
"Ακόμη και ο συνδυασμός κεφαλαίων, πεζών και αριθμών δεν είναι ασφαλής. Ένας τέτοιος κωδικός που αποτελείται από 4 έως 6 χαρακτήρες μπορεί να εντοπιστεί αμέσως. Ένας με 7 χαρακτήρες σε επτά δευτερόλεπτα, ενώ η χρήση αυτού του συνδυασμού για έναν οκταψήφιο κωδικό πρόσβασης θα χρειαστεί επτά λεπτά για να σπάσει. Το μήκος του password είναι το πιο σημαντικό. Ακόμα κι αν δημιουργήσετε ένα που αποτελείται από κεφαλαία, πεζά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα, αν έχει μήκος μόνο τέσσερις έως οκτω χαρακτήρες, οι χάκερ μπορούν ακόμα να τον βρουν αμέσως"!
/via techblog
Τωρα εδω να σημειωσω κι αλλες 2 γνωμες και ειλικρινα δε ξερω ποια ισχυει απ ολες. Η μια προερχεται απο το προγραμμα veracrypt το οποιο προτεινει 20 χαρακτηρες τουλαχιστον και απο ενα ατομο απολυτα σχετικο με θεματα ασφαλειας σε επιπεδο hacking που μιλαγα στο ιντερνετ καποια στιγμη ο οποιος μου ειπε 31 χαρακτηρες
Η αποφαση δικη σας, σιγουρα οσο περισσοτεροι τοσο το καλυτερο αλλα αν τους χρησιμοποιουμε συχνα ειναι και λιγο δυσκολο αν ειναι τοσοι πολλοι.
Δειτε επισης γιατι δε πρεπει να κανουμε copy/paste τους κωδικους μας στα πεδια εισαγωγης στα διαφορα site που κανουμε sign in (log in)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου